Hulladékkezelési Információk

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. május 1. napjától településünkön a hulladékkezelési közszolgáltatást az Izsák-Kom Kft. helyett az Ökovíz Nonprofit Kft. végzi.

A számlát a továbbiakban is az NHKV Zrt.-től kapják, a lakossági ügyintézésre pedig a már megszokott elérhetőségeken van lehetőség. A lakosságnak a közszolgáltató személyében történő változás miatt nincs teendője.

Tekintettel arra, hogy az előzetes jelzések szerint az új közszolgáltató az Izsák-Kom Kft. személyi és géppark állományát is átveszi, a hulladék összegyűjtése és elszállítása továbbra is a megszokott rendben történik, abban változás nem várható.

Örömteli újdonság, hogy 2017. május hónaptól kezdődően havonta egy alkalommal elszállításra kerül az ún. komposztálható zöld hulladék is, amely régen várt hiányt pótol. A közszolgáltató a gyűjtéshez háztartásonként 2 db zöld színű, emblémával és gyűjtési útmutatóval ellátott, lebomló anyagból készülő zsákot biztosít, amelybe fűkaszálék, lombhulladék és kerti gyom helyezhető el. Az ágnyesedéket maximum 70 cm összekötözött kötegekben tudják elszállítani.

Az Ökovíz Nonprofit Kft. a közeljövőben minden ingatlantulajdonos postaládájában részletes tájékoztatást fog elhelyezni.

Somogyi Lajos
polgármester